Menu

Om oss

Om Gundes Färg & Tapetshop 

Reportagetext från Magasin Järfälla, våren 2016

Efter 39 år i Järfälla får Gundes Färg & Tapetshop en ny samarbetspartner. Detta då man går in som delägare i färg- och interiörkedjan Happy Homes. Men butiken kommer att vara precis som förut. Bara lite större. 

– Det handlar absolut inte om att vi ersätter Gundes Färg med Happy Homes, säger Roine Aronsson, som är ägare till den populära butiken i centrala Jakobsberg. Det handlar om att vi kompletterar med Happy Homes. 

Det var hans pappa Gunde och mamma Irene som år 1976 startade företaget som sedan 1991 huserar på Slöjdvägen.
– Genom att få en samarbetspartner bygger vi oss starkare på den lokala marknaden. På så vis kan vi säkerställa vår existens och vår prisnivå. Tanken är alltså att fler kunder genom samarbetet ska hitta till butiken. Happy Homes är ingen kedja som äger mindre butiker, utan ägs av färgbutiksägarna själva som genom konceptet kan kommunicera ihop.

Samtidigt som Roine går in som delägare i Happy Homes byter butiken namn till ”Happy Homes Gundes Färg & Tapet”.  Och dessutom kommer butiken bli lite större då de bygger ut med 100 kvadratmeter. Det blir dock inte förrän tidigast till hösten. Och det kommer hela tiden att gå att handla i butiken.

Vad blir skillnaden för kunden?
– Skillnaden för kunden blir egentligen ingen. Men det kanske kommer bli fler kunder som uppmärksammar oss. Vi fortsätter att vara ett familjeföretag med fokus på service, kvalitet och bra priser. Det kommer att vara samma personal även framöver.

Varför ska man handla hos er?
– Hos oss får kunden den hjälp han önskar och förtjänar. Vi har kunskapen, erfarenheten och engagemanget. Vi försöker inte ”sälja på” kunden en massa saker, utan kan tvärtom säga ”Nej, den där behöver du inte.” Det handlar om att bygga upp ett förtroende. Dessutom har vi produkter av bästa kvalitet till ett bra pris.

Stort sortiment
På Gundes Färg- och tapetshop finns inte bara färg, tapeter och golv, utan alla tillbehör du kan tänkas behöva. Dessutom hobbyfärg och konstnärsmaterial. 
När det gäller färgen kan du få alla kulörer, då färgerna bryts på plats. Tapeter och golv är beställningsvaror för att kunden ska få så stor valfrihet som möjligt. 
”Utbudet är så enormt stort så det inte är någon idé att ha i lager. Vi vill inte att kunden kommer hem med något som den köpt bara för att vi vill bli av med det vi beställt.”

Se vår film